Program dela

Program dela Društva "Budni" je zasnovan na celostni obravnavi človeškega fenomena. Zanima nas človekov ustroj, izvorne kode programiranja, skozi katere gre vsak posamezni pripadnik družbe. Določeni programi nas ovirajo, drugi zaustavljajo na naših poteh.

Cilj je rast in graditeljska naravnanost vodstva društva ter vseh njenih članov. Pod svojim okriljem društvo združuje posameznike in podjetja z jasnim ciljem: dvigom in razvojem duhovne inteligence, kar bi lahko opisali z enim stavkom: postani odgovoren posameznik, zavedaj se vesoljnih zakonov, ki urejajo vsa gibanja, prav tako tvoje misli in poteze ter taktike in strategije, s katerimi dosegaš zastavljene cilje.

Društvo ni duhovno gibanje, pač ga gibanje za rast. Rast je trajna, napredek hipen. Duhovni razvoj pa večen. Zanima nas odpiranje potencialov posameznikov in podjetij ter odgovorno upravljanje le teh. Zato so v društvu včlanjeni strokovnjaki s številnih področij znanosti, obrti in mojstrstva številnih oblik.

Zanima nas izgradnja človeškega značaja, drže, integritete in dostojanstva. Tem ciljem smo podredili zasebne cilje, saj smo, na podlagi izkušenj in preizkušenj bivanja, prišli do spoznanja, da skupaj zmoremo vse, ter, da je "moj uspeh tvoj uspeh".

Misel tedna

"Ne sprašujte se predolgo, kaj je šlo narobe. Namesto tega se osredotočit na naslednji korak in porabite vso svojo energijo za korak naprej - v smeri iskanja odgovora."

(Denis Waltley)